Voet/enkel

Pijn aan de enkel kan heel vervelend zijn. Het kan zorgen voor een verstoord looppatroon en hierdoor zorgen voor een flinke beperking in jouw dagelijks leven. Pijn aan de voet en enkel kan verschillende oorzaken hebben. Zowel traumatisch als niet- traumatisch.

Traumatisch
In de praktijk komt een verzwikte enkel (enkeldistorsie) vaak voor. Door een verkeerde stap zwikt de enkel naar binnen of naar buiten. Hierdoor kunnen de enkelbanden oprekken of zelfs scheuren. De enkel wordt dan vaak direct dik en/of blauw. Het is over het algemeen nog wel mogelijk om er op te steunen. (Is het absoluut niet mogelijk om op de voet te staan dan kan er ook sprake zijn van een breuk. In dat geval is het raadzaam om contact op te nemen met de huisarts.)
Onze fysiotherapeuten kunnen jou advies geven hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Over het algemeen kunnen de meeste mensen al hun activiteiten binnen 6-12 weken weer normaal uitvoeren. Indien het langer duurt en de enkel voelt instabiel, dan kan het nodig zijn om de enkel specifiek te trainen op stabiliteit. In onze nieuwe oefenzaal hebben we alle mogelijkheden om je te trainen op je oude niveau.

Het kan ook zijn dat de enkel of voet juist stijf is, dit kan ontstaan zijn na een operatie of breuk. Onze fysiotherapeuten en manueel therapeuten kunnen dan de enkel mobiliseren en gerichte oefeningen geven om de mobiliteit te verbeteren.

Niet traumatisch
Andere klachten die het lopen ernstig kunnen belemmeren zijnhielspooren/offacitis plantaris. Ook kan er pijn aan de voet en enkel zijn zonder dat er een duidelijke oorzaak kan worden gevonden. De manueel therapeut kan dan helpen door het mobiliseren van de voetgewrichtjes.

Heb je pijn aan de voet of enkel en wil je graag weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met de praktijk

Contactgegevens

Fysiotherapie Soerendonk

Goorstraat 15
6027 NB Soerendonk

Telefoonnummers:

06 42 05 08 58

Nevenlocaties

Fysiotherapie Beusen – Foudraine

Anna Paulownalaan 2
5583 BE | Waalre
040 22 14 396

Eeckenrhode

Irenelaan 9
5583 AD | Waalre

Zorgvilla Rosorum

De Leesakker
5582 JM Waalre

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
7:30 tot 19:00