Pols/hand

Wanneer je last hebt van de pols of hand ben je vaak meteen flink beperkt. We hebben onze handen immers de hele dag nodig tijdens onze dagelijkse activiteiten en werk. Het polsgewricht en de hand bestaan uit kleine botjes (handwortelbeentjes) die op plaats gehouden worden door kapsel en banden.

Heb je een letsel opgelopen aan de pols of hand?
Door een trauma kan de pols of hand kneuzen. Er kan sprake zijn van oprekken of scheuren van de bandjes en in enkele gevallen kan er zelfs een breuk in het bot ontstaan.
Het kan zijn dat hierdoor de pols uiteindelijk stijf wordt of dat er juist instabiliteit ontstaat. Onze fysiotherapeuten en manueel therapeuten kunnen jou hierin goed begeleiden zodat je uiteindelijk weer je normale dagelijkse activiteiten uit kunt voeren. 

Zijn jouw klachten juist langzaam ontstaan?
Het kan zijn dat er een overbelasting is ontstaan op de spieren en pezen van de pols en hand of dat de handwortelbeentjes ten opzichte van elkaar niet goed bewegen. Onze fysio- en manueel therapeuten kunnen deze klacht goed behandelen. Een andere oorzaak van klachten die langzaam ontstaat is artrose (ofwel slijtage). Dit kan in elk gewricht voorkomen, dus ook in de hand. De duim en vingers kunnen stijf worden en in sommige gevallen ook pijnlijk, dik en warm, we spreken dan over artritis. Aan de artrose zelf kunnen we niets doen. We weten wel dat bewegen van de hand erg belangrijk is om de mobiliteit zo goed mogelijk te houden. Wij kunnen je advies en oefeningen geven.

Contactgegevens

Fysiotherapie Soerendonk

Goorstraat 15
6027 NB Soerendonk

Telefoonnummers:

06 42 05 08 58

Nevenlocaties

Fysiotherapie Beusen – Foudraine

Anna Paulownalaan 2
5583 BE | Waalre
040 22 14 396

Eeckenrhode

Irenelaan 9
5583 AD | Waalre

Zorgvilla Rosorum

De Leesakker
5582 JM Waalre

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
7:30 tot 19:00