Tinnitus

Heb je last van een geluid zoals fluiten, zoemen, sissen of brommen in je oor en het is niet buiten het hoofd aanwezig? Waarschijnlijk heb je last van oorsuizen ofwel tinnitus. We weten hoe vervelend dit kan zijn en dat het een forse invloed kan hebben op je dagelijks leven. Een kwart van de mensen met oorsuizen heeft er in meer of mindere mate last van. 

Patiënten krijgen nog wel eens te horen dat ze maar moeten leren leven met tinnitus. Maar er is wel iets aan te doen! 

Er is de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar de behandeling van tinnitus. Een multidisciplinaire aanpak, waaronder fysiotherapie en oefeningen,  blijkt het meest effectief. Juist omdat de positie en spanning in de kaak of het hoofd- en halsgebied van  invloed zijn op de intensiteit en frequentie van het oorsuizen. En daarom is dit een aangrijpingspunt voor behandeling.
De orofaciaal fysiotherapeut kan jou helpen de spierspanning in de hoofd-halsregio te verminderen. Dit zal bijdragen aan algehele ontspanning om minder bewust te zijn van de tinnitus en hierdoor bijdragen aan de acceptatie van de klachten. 

Monique is gespecialiseerd in de behandeling bij tinnitus. Zij heeft naast haar opleiding tot Fysiotherapeut ook de opleiding tot  Orofaciaal Fysiotherapeut en Audiologie Assistent gevolgd. Ze heeft veel ervaring in het behandelen van tinnitusklachten zowel op audiologisch als op fysiotherapeutisch gebied.

Heb je tinnitus en wil je graag weten wat Monique voor je kan doen? Neem contact op met de praktijk en we bespreken graag de mogelijkheden.

Contactgegevens

Fysiotherapie Soerendonk

Goorstraat 15
6027 NB Soerendonk

Telefoonnummers:

06 42 05 08 58

Nevenlocaties

Fysiotherapie Beusen – Foudraine

Anna Paulownalaan 2
5583 BE | Waalre
040 22 14 396

Eeckenrhode

Irenelaan 9
5583 AD | Waalre

Zorgvilla Rosorum

De Leesakker
5582 JM Waalre

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
7:30 tot 19:00